Træsorter

Træ er ikke bare et materiale. Det er et bæredygtigt og holdbart valg, som giver dit hjem et naturligt og tidløst udseende. Træets struktur tilfører dine rum et spil, som intet andet materiale kan give, og du får et naturprodukt, der holder i generationer. Hver træsort har sine unikke egenskaber og giver sin helt egen form for atmosfære i rummet.

Douglas

Kernetræet fremstår rødligt, mens splintveddet har en meget lys og hvidlig nuance. Når træet er tørt, bliver åreringene og farvenuancerne meget tydelige. Med douglas kan man dermed opnå et levende og nuanceret udtryk pga. farvespillet.

Douglas er yderst formstabil – Den er let at montere og arbejde med, da den holder sin form og ikke slår sig ifbm. tørring. Farven på Douglas kan være mørk og næsten helt rødlig i det, og årestrukturen er meget markant.

Hvorfor vælge douglas: Et Douglas gran plankebord er til dig, der holder af mørkere træsorter – og som ikke har brug for et hårdført bord (eller som har tiden og lysten til at vedligeholde det). Douglas er derfor også relativt følsom over for slag – og dog meget nem at slibe ned og behandle, hvis mærker skulle opstå. Et godt valg til småbørnsfamilien eller studieboligen.

Hårdhed: Hårhedsgraden på Douglas er 1,6 på Brinell-skalaen, hvorfor Douglas er en forholdsvis blød træsort.

Ask

Ask er en lys, gylden træsort med lange mørke og markante striber i åreretningen. Da træ i ask lys er et naturligt materiale, skal du dog være opmærksom på, at der kan forekomme variationer i træets farve.

Til forskel fra eg, er skæret imidlertid ikke gyldent – det er mere sølvagtigt. Ask har også et lidt tydeligere mønster end eg. Det tydeligere mønster skyldes, at der er større forskel på de lyse årer og så kernetræet, der er ret mørkt.

Hvorfor vælge ask: Et asketræ plankebord er til dig, der er vild med naturens mønstre – de flotte kontraster i årerne giver liv og spil til hverdagen, og askens hårdhed står snildt imod snavs og slag.

Hårdhed: Hårhedsgraden på ask lys er 4,1 på Brinell-skalaen, og ask er dermed en meget hård træsort.

Eg

Eg er en hård og brugervenlig træsort med tydelige og spændende åreaftegninger. Træet har gylden-brune varme farver. Da egetræ er et naturligt materiale, skal du dog være opmærksom på, at der kan forekomme variationer i egetræets farve.
Egetræ er naturligt lyst, så benytter du naturfarvet olie til at beskytte et egetræsbord med, så bliver træet mere gyldent i farven. For at bibeholde den lyse farve, skal du altså benytte hvidpigmenteret olie, men der er skam også mulighed for at vælge andre typer olie, der er mørkpigmenteret eller endda helt sort.

Hvorfor vælge eg: Egetræ er velegnet til plankebordet, da det er en af de sorter der har størst densitet: dette gør egetræ både hårdere og mere solidt end mange andre træsorter. Dets høje densitet gør det ikke bare solidt og velegnet til træarbejde, men hjælper også til, at det holder længere end de fleste andre typer træ – så længe man bare behandler det godt.

Hårdhed: Hårhedsgraden på egetræ er 3,4 på Brinell-skalaen, hvilket gør eg til en hård træsort.

Valnød

Europæisk valnød er en mellemhård træsort med tydelige og spændende åreaftegninger med meget spil. Stavene kan variere meget fra mørk til lys. Da valnøddetræ er et naturligt materiale – og da der er meget spil i Europæisk valnød – skal du være opmærksom på, at der kan forekomme variationer i træets farve. Hvorfor vælge valnød: Valnød er med god grund en eftertragtet træsort inden for møbler. Det har en varm, mørk og gylden farve, og samtidig en flot og spændende årestruktur. Møbler I valnød giver ofte et mere eksklusivt udtryk I hjemmet.

Hårdhed: Hårhedsgraden på valnød er 3,6 på Brinell-skalaen, og valnød betegnes dermed en hård træsort.

Hjem

Send email

Kontakt